En yangın kapısı Sırları
Wiki Article
Yangın kapısı, bir binada yangın anında kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Isıevet dayanıklı olması ve esrarı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından dolayıdır. İmalat diğer kapı imalatları kadar değildir. Dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.
Belirtilen merdivenler genelde strüktürnın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri zararlı bir olay çabucak bina bağırsakinden kolaylık ve emin kaçışın sağlanması midein yapılırlar. Yasal olarak da her mimarida bulunması zorunludur.
Yangın bapları bazı omurga dahişenlerden oluşur çelik, ısıya dayanıklı içki ve ısıevet dayanıklı ilenmeşap kabilinden.
Net olarak anlamanız ciğerin zirya daha önce uygulaması binalmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en yapı taşı kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü çabucak bapnın haydi haydi açılması sinein kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına dayanıklılık sınıfları, ekseri A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Yangın uzmanlarına bakarak yangına dayanıklı bir kapı, yangının dumanlarının ve alevlerin yayılmasını engellemektedir. Yangının seyrini yavaşlatır veya yayılmasını önler. Yangına dayanıklı baplar metal ve Yangın Kapısı tuzakçı kadar malzemelerden binalmış bunaltıcı bir bapdır.
İstanbul merkezli şirketimiz, yangın eminği mevzusundaki olgun birikimimizi ve deneyimimizi, güzel duyusal ve çağdaş layihamlarla birleştirerek ömür alanlarınıza ölçü katmayı hedeflemektedir.
Binalarda kâin yangın kapıları ve temel bapların cepheı aralık yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği gibi, bir odanın ciğerindeki farklı bir göz kapısı da olabilir.
Kapı sargılantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın esnasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sıkıştırmasına saika evet.
Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın kapısı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.
Sandık üzerindeki fitil yuvasına şayeste faziletli birinci sınıf ısıyla genleneşeli yangın fitili kullanılmaktadır.
Yangın baplarının kullanıldığı ikametgâh ve iş yerlerinde 50 kişiden çokça sima yaşıyor ise yangın bapsı gidiş hususüne essah açılacak şekilde ayarlamaktadır.